Meteoroloji’den 45 İl için Sağanak ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 45 il için sarı kod vererek kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışların Marmara ve Ege bölgelerinde bu gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenirken, İstanbul için de AKOM’dan yeni bir uyarı geldi.

Uyarılar ve Tahminler

Batı Bölgelerde Kuvvetli Yağışlar Marmara ile Kıyı ve Güney Ege’de bu gece, Batı Akdeniz’de ise yarın için kuvvetli yağışlar bekleniyor.

AKOM’dan Uyarı İstanbul’da, Cumartesi günü erken saatlerden itibaren fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarlarla birlikte yağışların artması tahmin ediliyor.

İstanbul İçin Özel Uyarı Marmara ve Kıyı ile Güney Ege’de beklenen sağanak yağışların yerel kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması riskine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Ankara Valiliği Uyarısı Ankara’da da gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına nedeniyle ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi olaylara karşı uyarıda bulunuldu.

Fırtına Beklentisi Güney ve İç Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde fırtına bekleniyor.

Sarı Kodlu Uyarı

Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir