Rusya ve Ukrayna Enerji Sektörlerini Hedef Alıyor

Moskova ve Kiev arasındaki gerginlik, gece boyunca enerji altyapısına yönelik saldırılarla yeniden alevlendi.

Rusya’nın Saldırıları

Rusya’nın Ukrayna’nın enerji tesislerine yönelik saldırıları, rafinerilere misilleme saldırılarına yol açarak gece boyunca devam etti.

Ukrayna’nın Tepkisi

Ukrayna ordusu, Rusya’nın “büyük bir füze saldırısıyla” ülkeyi vurduğunu belirtirken, enerji Bakanı German Galuşçenko da düşmanın enerji altyapısına yeniden saldırdığını ifade etti.

Hasar ve Zarar

Ukrayna’daki tesislere yapılan saldırılarda ekipmanlarda ciddi hasar meydana geldiği ve yangınlara yol açıldığı belirtiliyor. Dört termik santraldeki ekipmanlar ciddi şekilde zarar gördü.

Önlemler ve Tepkiler

Ukrayna, enerji hatlarının bağlantısını kesti ve tüketicilere elektrik tasarrufu yapmalarını tavsiye etti. Ayrıca, Rusya’nın saldırılarını durdurması çağrısında bulundu.

Rusya’nın Yanıtı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın enerji tesislerine ve savunma fabrikalarına karşı 35 saldırı düzenlediğini açıkladı. Saldırılar, Kiev’in Rus enerji ve sanayi tesislerine zarar verme girişimlerine yanıt olarak gerçekleştirildi.

Ukrayna’nın Karşı Saldırıları

Ukrayna, Rusya’nın Krasnodar bölgesindeki Ilsky ve Slavyansk petrol rafinerilerine insansız hava araçlarıyla saldırarak tesislerde yangına neden olduğunu bildirdi. Kiev yetkilileri, Rus petrol rafinerilerini meşru hedefler olarak gördüklerini belirtti.

Kremlin’in Tepkisi

Kremlin, Kiev’in Moskova ile resmi olarak müzakere yapmayı reddetmesi nedeniyle barış görüşmeleri için hiçbir gerekçe olmadığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir