Windows 11 Güncellemesi VPN Sorunlarına Neden Oluyor Peki Nasıl Düzeltilecek?

Windows 11 güncellemesi ile VPN kullanırken yaşanan sorunlar için Microsoft’un bir çözüm getirmesini beklerken, bu geçici çözüm ile VPN’inizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Sorunun Kökeni ve Microsoft’un Yanıtı

Microsoft’un Nisan Windows 11 güncellemesinin (KB5036893) bazı VPN uygulamalarını etkilediği raporları üzerine kullanıcılar endişeli. Güncelleme, TPM destekli bir sertifika gerektiren VPN uygulamalarını etkileyerek, kullanıcıların VPN’i kullanmasını engelliyor gibi görünüyor. Sorunun kaynağına dair Reddit Kullanıcısı Flo-TPG’nin açıklamaları, VPN’in Genişletilebilir Kimlik Doğrulama Protokolü ile kullanılması gereken sertifikayı bulamamasından kaynaklandığını ortaya koyuyor. Microsoft, sorunu araştırdığını ve bir çözüm bulmak için çalıştığını doğruladı ancak kullanıcılar şu anda sorunla karşılaşmaya devam ediyor.

Çözüm: Windows 11 Güncellemesini Kaldırma

Eğer KB5036893 güncellemesini yüklediyseniz ve VPN kullanımında sorun yaşıyorsanız, tek gerçek çözüm güncellemeyi kaldırmak ve önceki Windows 11 sürümüne geri dönmektir.

  1. Ayarlar menüsünü açın.
  2. Windows Update’e gidin.
  3. “Geçmişi Güncelle”yi tıklayın.
  4. En alta kadar kaydırarak “Güncellemeleri Kaldır”ı seçin.
  5. Kaldırmanız gereken güncellemeyi bulun (KB5036893) ve “Kaldır”ı tıklayarak işlemi tamamlayın.

Güncelleştirmenin kaldırılması tamamlandıktan sonra sisteminiz yeniden başlatılacak ve Windows 11’in önceki sürümüne geri döneceksiniz. Ancak, sürüm düşürmenin bazı özellikleri kaldırabileceğini unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir