Biden Yönetimi, İsrail’e Bir Mühimmat Sevkiyatını Neden Duraklattı?

“ABD’nin İsrail’e yönelik ABD yapımı mühimmat sevkiyatını duraklatması, uluslararası ilişkilerdeki gizemli bir dönemeç olarak dikkat çekiyor.”

Biden Yönetimi, İsrail’e ABD yapımı mühimmat sevkiyatını durdurdu. Ancak kararın nedeni belirsiz.

Başkan Joe Biden, 12 Nisan 2024’te Washington DC’deki Eisenhower Yönetici Ofisi Binasındaki South Court Oditoryumu’nda konuşuyor. Anna Moneymaker/Getty Images/Dosya

Gizemli Duraklama:
Biden yönetimi, İsrail’e ABD yapımı mühimmat sevkiyatını durdurdu ancak nedenini açıklamadı. Kaynaklar, bu kararın Refah’taki potansiyel bir İsrail operasyonuyla bağlantılı olmadığını belirtti.

Yönetim Açıklaması:
Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, İsrail’e devam eden güvenlik yardımına değindi. ABD’nin İsrail’e milyarlarca dolarlık güvenlik yardımı sağladığı ve bunun devam edeceği vurgulandı.

Politikada Değişiklik Yok:
ABD’li yetkililer, İsrail’e yönelik politikada herhangi bir değişiklik olmadığını savundu. Biden, geçtiğimiz ay İsrail-Hamas çatışması için büyük miktarda dış yardımı içeren bir tasarıyı imzalamıştı.

Ateşkes ve Görüşmeler:
ABD şu anda İsrail-Hamas savaşında ateşkes ve rehine anlaşması konusunda yoğun müzakereler yürütüyor. Ancak hafta sonu ateşkes görüşmeleri durmuş durumda ve çıkmaza girmiş durumda.

ABD’nin Rolü:
CIA Direktörü Bill Burns, rehinelerin serbest bırakılması konusunda çok taraflı görüşmelerde ABD’nin kilit muhatabı olarak hareket ediyor. Ancak, görüşmelerin akıcılığı konusunda belirsizlik devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir