Kamala Harris Trump’ın kürtajdan kaçmasına izin vermiyor

Kamala Harris, Arizona’da yapılan bir kampanya mitinginde eski Başkan Trump’ı eyaletteki kürtaj yasağına karşı sorumlu tuttu.

Harris’in Tepkisi

  • Harris, Trump’ın kürtaj karşıtı politikalarını eleştirerek, sadece bir kadının hayatını “kurtarmak için gerekli” olduğunda kürtaj istisnası tanıyan kararın, “Roe’yu devirmenin daha büyük bir stratejinin sadece açılış eylemi olduğunu” belirtti.
  • Biden yönetiminin kürtaj konusundaki en önde gelen sesi olan Harris, Trump’ın ikinci döneminin daha fazla kürtaj yasağına yol açacağını ve kadınlara yönelik üreme bakımını olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Trump’ın Değişen Tutumu

  • Trump’ın geçmişteki kürtaj karşıtı politikaları ve son zamanlardaki açıklamaları arasındaki çelişki dikkat çekti. Başkanlığı sırasında federal kürtaj yasağına karşı çıktığını ve Arizona yasağına karşı çıkan bir bildiri yayınladığını söyledi.
  • Ancak Trump, geçmişte kürtaj karşıtı politikalar benimseyip sonra yumuşatarak, siyasi açıdan uygun olanı takip etmekle suçlandı.

Siyasi Sonuçlar ve Gözlemler

  • Demokratlar, seçmenler arasında sürekli olarak son derece sevilmeyen anketlere göre katı kürtaj karşıtı politikalarla ilişkilendirilmenin siyasi sonuçlarından kaçınmaya çalıştı.
  • Siyasi gözlemciler, Trump’ın Yüksek Mahkeme’nin Roe v. Wade kararını sona erdirme girişiminin ara seçimlerde Cumhuriyetçilere zarar verebileceğini düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir