Bahçeli’den Sert Sözler “DEM Parti’nin Kapatılması Namus Borcudur”

Geçtiğimiz günlerde, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen mazbata töreninde DEM Parti yöneticilerinin Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklama kararı alındı. Bu olay, ülke gündemine bomba gibi düştü.

Bahçeli’den Sert Tepki

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yayınladığı 23 Nisan mesajında bu konuyu da ele alarak sert tepki gösterdi. Bahçeli, DEM Parti’nin kapatılması gerektiğini vurgulayarak, “Vatanımızın bir bölümünde İstiklal Marşı’nın söylenmesine direnen, Türk bayrağının asılmasını ve şehitlerimize saygı duruşunu reddeden, Aziz Atatürk ile Cumhurbaşkanımıza kaba ve incitici ifadeler kullanan bölücü kişiler, bu milletin evlatları olamazlar ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de mensubu olamazlar” dedi.

Partinin Kapatılması Millete Namus Borcudur

 Bahçeli, partinin kapatılması yönündeki isteğini vurgulayarak, “Türk bayrağını kabullenemeyen şerefsizlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından derhal çıkarılması, mallarına-mülklerine el konulması, bunun yanında DEM Parti hakkında kapatma davasının açılarak bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, müfettiş görevlendirilmesiyle oyalanmaktan ve zamana oynamaktan vazgeçilmesi tarihe, ecdada, vatana ve millete namus borcudur.”

Gazi Meclis’te Yeri Olamaz

Bahçeli, son olarak, “Hiçbir bölücü odağın, terörizme yardım ve yataklık yapan hiçbir menfur oluşumun, Mehmetlerimize kurşun sıkan hiçbir hain örgüt uzantısının, İstiklal Marşımıza ve Türk bayrağına düşmanlık besleyen hiçbir işgal artığının Gazi Meclis’te yeri olamaz, demokrasi adına söyleyecek tek bir sözleri dahi bulunamaz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir