WhatsApp Artık Farklı Oturum Açma Yöntemleri Sunuyor

WhatsApp, KMeta’nın sahibi olduğu popüler mesajlaşma platformu, yeni oturum açma seçenekleri ve yapay zeka asistanı gibi özelliklerle güncellendi. Şimdi iPhone kullanıcıları, SMS yerine Face ID, Touch ID veya iPhone parolalarıyla oturum açabilirler. Bu, kullanıcıların daha güvenli ve hızlı bir şekilde uygulamaya erişmelerini sağlar.

Güvenli Oturum Açma Yöntemi

WhatsApp, X’te (eskiden Twitter) 24 Nisan’da duyurduğu gibi, bu yeni özelliği “daha güvenli bir giriş yöntemi” olarak tanımlıyor. Ayrıca, SMS almak yerine alternatif bir oturum açma seçeneği sunarak seyahat veya internet bağlantısı sorunları gibi durumları da düşünüyor.

Android Kullanıcıları İçin Geçiş Anahtarları

WhatsApp, Ekim ayında Android kullanıcıları için de benzer bir özellik sunmaya başladı. Bu, Threads gibi diğer Meta sosyal medya platformlarında paylaşılan gönderilerde de görülebilir.

Yeni Güvenlik Seçenekleri

Pixel 8 ve 8 Pro Google telefonlarına sahip kişiler artık WhatsApp mesajlarını parmak izi veya PIN yerine Yüz Tanıma Kilidi ile kilitleyip görüntüleyebilirler. Bu, kullanıcıların mesajlarını daha fazla güvenlikle korumalarını sağlar.

Yapay Zeka Asistanı Entegrasyonu

Meta, 18 Nisan’da Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp gibi platformlarda yeni bir yapay zeka asistanını tanıttı. Bu asistan, Meta Llama 3 adını taşıyor ve kullanıcıların sohbetlerde veya yayınlarda kullanabilecekleri bilgi almak ve görseller oluşturmak için uygulamadan ayrılmalarını gerektirmez.

Genişleyen Yapay Zeka Asistanı Erişimi

Meta AI artık ABD dışında birçok ülkede kullanılabilir durumda. Avustralya, Kanada, Gana, Jamaika, Malavi, Yeni Zelanda, Nijerya, Pakistan, Singapur, Güney Afrika, Uganda, Zambiya ve Zimbabve gibi ülkelerde kullanıcılar, Meta’nın yeni yapay zeka asistanının avantajlarından yararlanabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir