Google, Sihirli Düzenleyici AI Fotoğraf Araçlarını Herkese Ücretsiz Olarak Açacak

Google I/O geliştirici konferansı öncesinde, Google Fotoğraflar’a yönelik bir dizi ücretsiz yapay zeka yükseltmesini duyurdu.

Geçen yıl düzenlenen Google I/O 2023 geliştirici konferansında, Google, bir fotoğrafın arka planındaki istenmeyen kişileri silme ve bir kişiyi hareket ettirme gibi özellikleri içeren Magic Editor’ı tanıttı.

Google, bu yaz mevsimi başlarken, popüler Magic Editor fotoğraf düzenleme araçlarına erişimi genişletiyor. 15 Mayıs’ta başlayacak olan bu hamle, neredeyse tüm Google Fotoğraflar kullanıcılarının Photo Unblur ve Magic Eraser gibi özelliklere erişmesini sağlayacak.

Google Fotoğraflar ürün yönetimi direktörü Dina Berrada, Çarşamba günü bir blog yazısında, “Doğru düzenleme araçlarıyla fotoğraflarınız gerçekten parlayabilir” ifadesini kullandı ve Google Fotoğraflar kullanıcılarının artık gelişmiş düzenleme araçlarını ücretsiz olarak kullanabileceklerini belirtti.

Ancak, Google bazı sınırlamalar getiriyor. Magic Editor’ın ücretsiz sürümü, ayda yalnızca 10 kaydetme işlemiyle sınırlı olacak ve bu sınıra ulaşmak isteyenlerin ya Google’ın Pixel cihazlarından birine sahip olmaları ya da Google One aboneliği için ayda en az 10 ABD doları ödemeleri gerekecek.

Bu hamleler, Google’ın yapay zeka yeteneklerine vurgu yapma çabasını yansıtıyor. Google, yapay zeka alanında öncü bir konumda olmasına rağmen, bazı rakiplerinin bu alanda hızla ilerlediğini gözlemledi. Meta’nın görüntü düzenleme araçları ve chatbot asistanları gibi yapay zeka ürünlerini kullanıma sunması, Google’ı bu alanda daha fazla çaba göstermeye teşvik etmiş olabilir.

Google’ın yıllık Google I/O geliştirici konferansında daha fazla yapay zeka ürününü duyurması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl bu etkinlikte Pixel Fold gibi ürünler tanıtılmıştı. Bu yılın konferansında, daha uygun fiyatlı Pixel 8A akıllı telefonunun duyurulması ve Pixel 7A’ya bir yükseltme sunulması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir