Taylor Swift Şarkıları TikTok’a Geri Dönüyor

Taylor Swift’in şarkıları, TikTok platformunda 10 haftalık bir aranın ardından sürpriz bir şekilde geri döndü. Bu geri dönüş, Universal Music Group ile TikTok arasındaki lisans anlaşmazlığına rağmen geldi.

Perşembe sabahı itibarıyla, çok sayıda Taylor Swift şarkısı TikTok uygulamasında kullanıcıların videolarına eklenebilir hale geldi. Bu şarkılar arasında “You Belong With Me”, “Lover”, “Cardigan”, “Mirrorball”, “Fearless (Taylor’s Version)”, “Cruel Summer”, “Style (Taylor’s Version)”, “Is It Cool That I Said All That?”, “Mr. Perfectly Fine”, ve “ME!” gibi popüler parçalar bulunuyor.

Taylor Swift’in müziğinin TikTok’a geri dönüşü, önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek olan yeni stüdyo albümü “The Tortured Poets Departmanı”nın yayınlanmasından kısa bir süre önce gerçekleşti. Bu geri dönüş, Universal Music Group (UMG) ile TikTok arasında lisans anlaşmazlığının yaşanmasından sonra geldi. UMG, TikTok’u daha düşük bir anlaşma değeriyle kabul etmeye zorlamakla suçlamış ve platformun yapay zeka ve korsanlık endişelerine yeterince duyarlı olmadığını iddia etmişti.

Ancak, Swift’in müziği, UMG tarafından dağıtılsa da, platformun Swift’in müziğini kaldırmasının ardında özel bir anlaşmanın olduğu düşünülüyor. TikTok, UMG’nin müziğini kaldırmış olmasına rağmen, diğer UMG sanatçılarının müzikleri platformda halen bulunuyor. Bu durum, Swift’in Universal Music Publishing Group ile özel bir küresel yayıncılık anlaşması imzalamasından sonra ortaya çıktı.

Swift’in TikTok’ta yeniden müziğinin görünmesiyle ilgili olarak, TikTok ve Swift’in temsilcileri henüz bir açıklama yapmadılar. UMG’nin TikTok’tan alınan müziklerin ardından bu geri dönüş, müzik endüstrisindeki lisans anlaşmalarının karmaşıklığını ve platformlar ile plak şirketleri arasındaki güç mücadelesini gözler önüne seriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir