Elon Musk, Çin’e Habersiz Ziyaret Gerçekleştirdi

Tesla CEO’su Elon Musk’un Çin’e gerçekleştirdiği habersiz ziyarette, tam otonom sürüş yazılımının kullanıma sunulması ve verilerin yurtdışına aktarılmasının görüşüldüğü belirtiliyor.

Görüşmeler ve İddialar

Musk’un, Çin’in başbakanı Li Qiang ile görüştüğü ve Li’nin Tesla’nın Çin’deki başarısının ABD-Çin ekonomik işbirliğinin bir örneği olduğunu belirttiği ifade ediliyor.

Tam Otonom Sürüş Yazılımı ve Veri Aktarımı

Tesla’nın Çin’deki piyasada tam otonom sürüş yazılımını henüz sunmaması, rakip Çinli otomobil üreticileri tarafından benzer yazılımların piyasaya sürülmesiyle rekabeti artırıyor. Musk’un, Çin’de toplanan verilerin yurtdışına aktarılması için izin almayı umduğu belirtiliyor.

Tesla’nın Çin’deki Durumu

Tesla, Çin’deki filosundan toplanan verileri Şangay’da saklıyor ve Çinli düzenleyicilerin gerektirdiği gibi hiçbir veriyi ABD’ye geri aktarmıyor.

Ziyaretin Detayları

Musk’un ziyareti, Pekin otomobil fuarının sona ermesinin ardından gerçekleşti ve kamuya açıklanmadı. Ziyaret hakkında bilgi veren kaynak, medya ile konuşma yetkisine sahip olmadığı için kimliğinin gizli tutulmasını talep etti.

Musk’un Çin’deki Tanışmaları

Musk’un ayrıca, Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi’ne başkanlık eden hükümet yetkilisi Ren Hongbin ile de tanıştığı belirtiliyor.

Tesla’nın Küresel Durumu ve Soruşturma

Tesla’nın düşen satışlarla ve fiyat savaşlarıyla boğuşurken küresel iş gücünün %10’unu işten çıkaracağını açıklamasının ardından, ABD otomobil güvenliği düzenleyicileri, Tesla’nın Aralık ayında duyurduğu Otopilot korumalarıyla ilgili bir soruşturma başlattı.

Çin’deki Tesla Satışları

Tesla, Çin’de on yıl içinde 1,7 milyondan fazla araba sattı ve Şangay’daki fabrikası en büyük tesisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir